Hoe kan ik e-mail nieuwsbrief open rate interpreteren

Mohamed Dinia 23-08-2012
e-mail nieuwsbrief open rate interpreteren "Als het aankomt op e-mail marketing en nieuwsbrieven is een van de statistische favorieten de ""open rate"". Dit getal, dat aangeeft hoeveel mensen een bepaalde mailing openen, heeft absoluut zijn waarde; maar je moet je er wel bewust van zijn hoe het wordt geproduceerd.

Heb bepalen van de ""open rate"" statistieken is gebaseerd op afbeeldingen in html e-mails die gedownload worden wanneer het bericht wordt geopend. Mensen wiens e-mail geen html ondersteund of mensen die niet online zijn wanneer zij hun mail openen worden niet meegeteld. De meeste e-mailprogramma's beschikken over een preview-venster waar berichten worden geopend - en geteld - hierdoor valt het niet duidelijk op te maken of de ontvangers ook daadwerkelijk lezen of niet.

De ""open rate"" is een goede indicator op grotere schaal. Het kan erg nuttig zijn om de trend hiervan te bekijken, een daling van de ""open rate"" geeft dus bijvoorbeeld aan dat of je titels niet sterk genoeg zijn of dat de ontvangers van je e-mail hun mail off line bekijken.

Met statistieken van Klantenbinder is de ""Open Rate"" makkelijk te vinden."
Geïnteresseerd in de e-mailsoftware van Klantenbinder?